24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

7 + 7 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Resfintirea bisericii din Cartierul Brailita

În această duminică a fost sărbătoare pentru comunitatea din Cartierul „Brăiliţa”. Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit slujba de resfinţire a bisericii cu hramul „Sfântului Mare Mucenic Dimitrie” din Brăila, ridicată în urmă cu 100 de ani. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat şi Sfânta Liturghie, după cum ne informează TRINITAS TV.

La final, ierarhul a ţinut un cuvânt de învăţătură şi a anunţat aducerea moaştelor Sfântului Ierarh Spiridon la Galaţi, cu prilejul prăznuirii Sfântului Apostol Andrei. Drept răsplată pentru strădania lor în parohie, cei doi preoţi slujitori au fost ridicaţi la rangul de iconomi stavrofori.

Alături de actuala biserică, de clopotniţa construită în anul 1920 şi casa parohială ridicată în anul 1924. Din anul 2008, în cadrul parohiei funcţionează şi o cantină socială. De asemenea, recent s-a pus şi temelia pentru o capelă mortuară.
 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.