24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

5 + 8 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ce parere au brailenii despre ridicarea masinilor ?

De curand, un comitet de intiativa constituit potrivit legii, a transmis consiliului legislativ un proiect de act normativ care sa reglementeze regimul aplicat autoturismelor stationate neregulamentar. Desi in Braila nu am mai auzit de cazuri cu masini ridicate, credem ca subiectul poate interesa.

Mai jos va prezentam textul integral al proiectului, si invitam brailenii sa isi spuna parerea:


ART. 1
    Politia nationala si politia locala sunt singurele autoritati care pot constata si dispune ca sanctiune contraventionala complementara ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila si pe trotuare.
    ART. 2
    Ridicarea si depozitarea vehiculelor in locuri special amenajate se realizeaza de catre administratiile publice locale, de catre administratorul drumului public sau de un operator economic stabilit conform dispozitiilor din prezenta lege.
    ART. 3
    Constatarea incalcarii regulilor privind stationarea se face printr-un proces-verbal de contraventie. Prin procesul-verbal se dispune sanctionarea cu avertisment sau aplicarea amenzii contraventionale si, ca masura complementara, ridicarea vehiculului stationat ilegal.
    ART. 4
    Prima masura care se poate dispune in cazul constatarii contraventiei este sanctionarea cu avertisment a conducatorului si inregistrarea intr-o baza de date a numarului de inmatriculare a vehiculului si a persoanei care a condus vehiculul, pentru ca in cazul savarsirii in termen de 6 luni a unei fapte similare sa se poata dispune masura sanctionarii cu amenda contraventionala si, ca masura complementara, ridicarea vehiculului.
    ART. 5
    Procesul-verbal prin care s-a dispus sanctionarea cu avertisment sau aplicarea amenzii contraventionale si ridicarea vehiculului trebuie comunicat proprietarului acestuia in termen de 48 de ore de la momentul intocmirii. Concomitent cu intocmirea procesului-verbal prin care se dispune ridicarea vehiculului, proprietarul acestuia va fi instiintat telefonic sau prin sms de masura dispusa de agentul constatator.
    ART. 6
    Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea si transportul vehiculului stationat neregulamentar, cat si cuantumul amenzii se suporta de detinatorul acestuia. Cuantumul taxei reprezentand contravaloarea acestor cheltuieli se aproba prin hotarari de catre consiliile locale ale administratiilor publice locale, fara insa a depasi 50% din salariul minim la nivel national.
    ART. 7
    Daca in termen de 24 de ore de la comunicarea sau inmanarea procesului-verbal prin care s-a dispus masura amendarii detinatorului/conducatorului auto si ridicarea vehiculului, acesta nu se prezinta pentru achitarea contravalorii cheltuielilor de ridicare si transport, va fi obligat la plata unei taxe de depozitare in cuantum de 25% pe zi din suma stabilita la art. 6.
    ART. 8
    Nu vor putea fi ridicate decat vehicule care sunt stationate voluntar:
    a) in toate cazurile in care este interzisa oprirea voluntara;
    b) in zonele de actiune a indicatorului cu semnificatia "Stationarea interzisa" si a marcajului cu semnificatia de interzicere a stationarii;
    c) pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6 m;
    d) in dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate ale drumurilor publice;
    e) in pante si rampe;
    f) in locul unde este instalat indicatorul cu semnificatia "Stationare alternativa", in alta zi sau perioada decat este permisa, ori indicatorul cu semnificatia "Zona de stationare cu durata limitata" peste durata stabilita;
    g) pe trotuare cu o latime mai mica de 3 metri;
    h) in locurile de parcare privata semnalizate.
    ART. 9
    Ridicarea si depozitarea vehiculelor se va face fie direct de catre autoritatile publice prin serviciile de specialitate infiintate in acest scop, fie prin delegarea acestei activitati catre operatori privati sau operatori publici privati stabiliti in urma organizarii licitatiilor publice in conformitate cu dispozitiile O.U.G. nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
    ART. 10
    Sumele incasate de consiliile locale din activitatea de ridicare, transport si depozitare a vehiculelor stationate ilegal atunci cand aceasta activitate se realizeaza prin delegare catre operatori privati sau public-privati stabiliti conform articolului precedent nu pot fi mai mici de 50% din veniturile realizate de agentul economic din aceste activitati.
    ART. 11
    Sumele rezultate conform art. 11 se constituie venit la bugetul local si vor fi avute in vedere la fundamentarea bugetului de venituri si cheltuieli al unitatii administrativ-teritoriale pentru anul urmator cu destinatia de construire parcari, inclusiv cuantumul amenzilor ce revine consiliului local.
    ART. 12
    In termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi, toate contractele incheiate de autoritatile publice locale si care intra in contradictie cu prevederile din acest act normativ isi inceteaza efectele.
    ART. 13
    Contractele aflate in derulare, incheiate in urma unei licitatii publice organizate conform O.U.G. nr. 34/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, isi vor produce efectele in continuare numai in conditiile prezentei legi
 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.