24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

3 + 7 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Casa de asigurari sociale de sanatate Braila inventeaza propria legislatie in 2011

Recuperarea sumelor aferente concediilor medicale ce se suporta din Bugetul Asigurarilor Sociale de la Casa de Asigurari Sociale de Sanatate Braila este o adevarata cursa cu obstacole. Primul lucru facut de noi a fost sa vedem ce prevede legislatia in vigoare ca trebuie facut cand se solicita restituirea unor astfel de sume.

Articolul 77 din Ordinul 60/2006, cu modificarile la zi, emis de Casa de Asigurari de Sanatate prevede:

(1) Sumele reprezentand indemnizatii platite de catre angajatori asiguratilor, care depasesc suma contributiilor datorate de acestia in luna respectiva, se recupereaza din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate din creditele bugetare prevazute cu aceasta destinatie.
    (2) Pentru recuperarea sumelor reprezentand indemnizatii achitate care depasesc obligatia lunara de plata a contributiei pentru concedii si indemnizatii, angajatorul depune la registratura casei de asigurari de sanatate solicitarea scrisa conform modelului prevazut in anexa nr. 12, la care se ataseaza Centralizatorul privind certificatele de concediu medical prevazut in anexa nr. 18, precum si, dupa caz, dovada achitarii contributiei pentru concedii si indemnizatii, pentru perioada anterioara pentru care se solicita restituirea.

Dupa cum se poate observa legiuitorul a stabilit ca pentru recuperarea acestor sume se depun doua formulare ( cererea si centralizatorul ) si dovada achitarii obligatiilor ( ce poate fi facuta foarte usor cu un certificat de atestare fiscala ).

Dar, stupoare ! Pe siteul CJAS Braila ( casbr.ro ) la pagina " http://www.casbr.ro/fisiere/acte_recuperare_sume_cm_angajatori.doc " se gaseste un fisier care ne spune ca pentru recuperarea acelorasi sume prezentate mai sus ve trebuie:

"DOSAR RECUPERARE SUME DE LA FNUASS pentru concedii si indemnizatii (dosar de incopciat): 

Incepand cu certificatele medicale aferente lunii ianuarie 2011
1.    Cerere "tip" (www.casbr.ro) – anexa nr.12 din Ordinul 60/32/2006 cu modificarile si completarile ulterioare;                        MO nr.141/24.02.2011
2.    Centralizator privind certificatele de concediu medical aferente lunii/lunilor .....-anexa nr.18 din Ordinul 60/32/2006 cu modificarile si completarile ulterioare;
3.    Copie xerox după Declaratie 112 pentru luna/perioada pentru care se solicita restituirea – inregistrata la ANAF;
4.    Certificat de atestare fiscala emis de ANAF – pentru angajatorii care la luna/perioada anterioara au avut sume de virat « contributii pentru concedii si indemnizatii » ;
5.    Fişa sintetică la contributia pentru concedii şi indemnizaţii de la ANAF (Cont 439) pentru angajatorii care la luna/perioada anterioara au avut sume de virat « contributii pentru concedii si indemnizatii » ;
6.    Concediile medicale  (exemplarul 2 – roz asezate in dosar in ordine alfabetica) aferente  pt luna/perioada  pentru care se solicita restituirea ;
Pentru certificatele medicale « in continuare » din luna depunerii se depune si o copie (conform cu originalul, semnatura si stampila platitorului) a certificatelor medicale anterioare (de la initial pana la cel din luna depunerii in cazul celor care nu au fost depuse la Casa de Asigurari de Sanatate Braila)."

Cu exceptia documentelor prezentate la pct 1,2 si 4, celelalte documente solicitate sunt in afara cadrului legal.

Atentie dragi contribuabili braileni: Daca v-a pus naiba sa aveti copiator Minolta sau alta marca sa stiti ca onorabila Casa de Asigurari Sociale de Sanatate Braila nu va restituie banii decat pentru copii efectuate DOAR ( atentie ! ) la un copiator marca XEROX !!!

Mai mult, dupa ce ca va achitati obligatiile catre acest buget la zi, trebuie sa va transformati si in furnizorul de articole de birotica si papetarie, deoarece trebuie sa aduceti de acasa un dosar si nu orice fel de dosar ci unul de incopciat !! Altfel nu aveti dreptul la restituirea acestor sume, dupa naiva parere a celui care a postat acel document pe siteul casbr.ro !

Daca intampinati si alte probleme referitoare la aceasta institutie nu ezitati sa ne contactati la contact@model-de.ro
 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.