24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

5 + 3 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forum Braila / Institutii Publice / Consiliul Judetean

Bordei Verde

Comuna Bordei Verde s-a format în jurul unei cârciumi aflată pe drumul dintre Brăila și București, care era denumită de locuitori „La Bordeiul Verde”, deoarece era adăpostită într-un bordei acoperit cu pământ, pe care vara creștea iarba. Primii locuitori, în frunte cu un anume Ioan Avram, s-au stabilit aici în preajma lui 1860. La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna Bordei Verde făcea parte din plasa Balta a județului Brăila și avea în componență cătunele Bordei Verde și Mototolești, cu o populație totală de 1328 de locuitori. În comună funcționau o moară de aburi, una de vânt, o biserică ortodoxă zidită în 1869 de locuitori și 2 școli — una de băieți, cu 41 de elevi construită în 1863 și alta de fete cu 34 de eleve, construită în 1879. Pe teritoriul actual al comunei, funcționa atunci în aceeași plasă și comuna Filiu (sau Budișteanca), formată din satele Filiu și Lișcoteanca-Satnoeni, precum și târla Lișcoteanca-Cărămidari, având o populație totală de 1108 locuitori. Comuna avea o școală de băieți cu 142 de elevi, înființată în 1858, una de fete cu 20 de eleve, înființată în 1880 și o biserică ortodoxă zidită în 1845 de clucerul Ioniță Budișteanu. (sursa: wikipedia)

Până la începutul anilor 1970 comuna Bordei Verde a mai avut un sat, Filiu sau Budișteanu situat în lunca Călmățuiului, la circa 2 Km vest de Lișcoteanca. Satul a fost abandonat de locuitori în urma inundațiilor catastrofale din 1970, aceștia mutându-se în special la Ianca și Brăila. În prezent se mai pot vedea doar ruinile bisericii fostului sat. După 1990 o parte dintre foștii locuitori s-a întors pentru a-si lucra pământurile ce le-au fost retrocedate, apărând astfel nucleul unei noi localități, cu același nume dar aflată pe un alt amplasament.

Proiecte de investitii: Canalizare în sat Bordei Verde, Asfaltare drum comunal Bordei Verde - Gabrilescu, Înfiinţare centru bătrâni în localitatea Bordei Verde, Amenajare spaţiu verde - parc şi loc de joacă pentru copii.

Date de contact primaria Bordei Verde

Localitatea: Bordei Verde
Judet: Braila
Tara: Romania
Cod postal: 817020
Telefon: 0239-696090
Fax: 0239-696090

Scoala generala Bordei verde
Adresa: Judeţ: Brăila; Localitate: Bordei Verde;
Localitate: Bordei Verde
Telefon: 0239-69.61.11 0723-24.44.74
Fax: 239.696111

Afla cum va fi Vremea in Bordei Verde judetul Braila

Despre Bordei Verde pe Forum Braila:

Stiri si evenimente din Bordei verde:

Braila are sute de terenuri agricole inundate
Hot la numai 16 ani in Braila
Politia Braila vrea sa previna criminalitatea

Url: www.forumbraila.ro/


Asteaptam comentariile si sugestiile dvs. pe Facebook dar si comentarii libere fara cont.Galerie foto:

 

 

Din aceeasi categorie

 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

Stiri Braila de ultima ora

Fara condamnati la alegerile locale si parlamentare

Cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie sa nu mai poata fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei [ descarca... ]

 

Seara Menestrelilor la Casa Goanga

Casa de Cultură a Municipiului Brăila vă invită, sâmbătă, 7 noiembrie 2015, de la ora 17:00, la „Seara Menestrelilor” - un recital de muzică şi poezie barocă şi renascentistă oferit de grupul Anonym Consort. [ descarca... ]

 
          

     

    Modele
    ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.