24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

2 + 4 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

14 noiembrie Braila si Constantin Sandu Aldea

Constantin Sandu Aldea s-a nascut la 14 noiembrie 1874 in comuna Tichilești judetul Brăila si a fost un renumit inginer agronom brailean dar si scriitor.

  • Ca agronom, este fondatorul științei ameliorării plantelor în România (Ameliorarea plantelor agricole, 1915). A adus și a achiziționat în România diferite soiuri de grâu, pe care le-a cultivat în scop științific;
  • Ca scriitor, a debutat cu poezii și note de călătorie, dar s-a afirmat mai ales ca prozator. Personajele nuvelelor (adunate în volumele În urma plugului, 1905; Pe drumul Bărăganului, 1908; Ape mari, 1910; Pe Margineanca, 1912 și Călugarenii, 1920) și romanelor sale (Două neamuri, 1906), recrutate din lumea Bărăganului și a bălților Dunării, sunt naturi elementare și aprige, mânate de instincte violente. A tradus din Ibsen, Leonid Andreev, Loti, Sudermann]

Numele lui Constantin Sandu Aldea si Braila de astazi:
  • Numele acestuia este purtat si de Soala cu clasele I-VIII "C-TIN. SANDU ALDEA". In 1992 - Scoala nr.6 s-a botezat oficial "C.S.Aldea" inca de atunci in fiecare an pe data de 21 mai, de Sfintii Imparati Constantin si Elena sarbatorim "Ziua scolii" prin serbari si rezultate specifice invatamantului.

Constantin Sandu-Aldea a decedat in București la 21 martie 1927.


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.