24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

6 + 4 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Termene legale, finantele si contribuabilii braileni

Aviz contribuabililor! Ianuarie 2013 are termene limita pana cand pot fi exercitate anumte optiuni, in functie de datoriile fiscale de indeplimit. Directia Generala a Finantelor Publice judet Braila comunica termenele limita pentru variatele actiuni:

Pâna la data de 25 ianuarie 2013 inclusiv:

- formularul 094 – „Declaratie privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat  achizitii intracomunitare de bunuri în anul precedent”; acest formular se completeaza de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, care au utilizat trimestrul ca perioada fiscala în anul precedent, care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri  si care nu au depasit plafonul de 100.000 euro;

- formularul 097 – „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicarii sistemului TVA la incasare”; formularul se depune de catre:
Persoanele impozabile care s-au înregistrat în scopuri de TVA în perioada 1 octombrie 2012 – 31 decembrie 2012 si care nu au depasit plafonul de 2.250.000 lei în perioada în care au fost înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal;
           
- pro-rata provizorie care va fi aplicata în anul 2013, precum si  modul de determinare a acesteia de catre persoanele impozabile cu regim mixt pentru care ponderea operatiunilor cu drept de ducere în total operatiuni se modifica în anul curent fata de anul precedent.
În cazul persoanelor impozabile nou înregistrate, pro-rata aplicabila provizoriu este pro-rata estimata pe baza operatiunilor preconizate a fi realizate în timpul anului calendaristic curent, care trebuie comunicata cel mai târziu pâna la data la care persoana impozabila trebuie sa depuna primul sau decont de T.V.A.

Pâna la data de 30 ianuarie 2013 inclusiv:
- formularul 010 – „Declaratie de înregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica”; Persoanele impozabile care  în anul 2012 au depus  deconturi trimestriale, dar au realizat o cifrã de afaceri care a depãsit plafonul de 100.000 euro, pentru modificarea perioadei fiscale (trimestru?lunã ) si o declaratie pe propria raspundere referitoare la faptul cã nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri în anul 2012.
Persoanele impozabile care  în anul 2012 au depus  deconturi lunare, dar au realizat o cifrã de afaceri care nu a depãsit plafonul de 100.000 euro, pentru modificarea perioadei fiscale  (lunã?trimestru ) si o declaratie pe propria raspundere referitoare la faptul cã nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri în anul 2012.

Pâna la data de 31 ianuarie 2013 inclusiv:            
- formularul 012 – „Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit”, se utilizeaza  de catre contribuabilii , platitori de impozit pe profit, pentru efectuarea optiunii de aplicare a sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit, respectiv pentru renuntarea la aceasta optiune.

 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.