24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

6 + 5 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Muntii Rodnei sunt cuprinsi de flacari

Flacarile au cuprins cu repeziciune o pasune alpina din Parcul National Muntii Rodnei. O suprafata de 1,5 hectare este cuprinsa de foc la altitudinea de 1800 metri. Terenul afectat de foc este in grija Ocolului Silvic Feldru. Reprezentantii oculului silvic sunt la fata locului si, impreuna cu pompierii dar si cu localnici, ajuta la lichidarea focului. Primele flacari s-au aprins de miercuri seara, ne instiinteaza seful Ocolului Silvic Feldru, Emilian Horga.

"Este vorba despre o păşune alpină de circa 1,5 hectare aflată la 1.800 de metri altitudine, în zona Izvorul Mare. Nu ştim exact de la ce a pornit focul, dar credem că de vină sunt fie culegătorii de fructe de pădure, fie vreun ciob expus mult timp la soare. Nu e pădure, ci păşune alpină. Am acţionat rapid cu lopeţi, mături şi alte mijloace de intervenţie. Cu apă nu am putut da fiindcă nu este drum până acolo, nu s-a putut urca. Am reuşit să ţinem incendiul sub control, am lăsat acolo nişte oameni peste noapte, iar joi dimineaţă am mai trimis 14 oameni. Probabil că va mai arde mocnit încă două-trei zile, dar de extins la pădure nu se va extinde. Cel puţin noi aşa sperăm", a declarat el.
 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


  
 

LOCURI DE MUNCA

 
 

CV-uri Braila Galati

 
 

 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.