24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

2 + 7 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contrabanda cu motorina in porturile din Galati

Gruparea de traficaţi de motorină formată din persoane influente care transportau combustil „Bio Disel Euro 5", respectiv comandanţii unor motonave, aducea marfa din Ucraina la Galaţi, după care o plasau mai departe.

Din Galaţi, motorina era preluată de alte nave, printre care şi „Yakos", care conform documentelor de însoţire a mărfii era descărcată în portul Ruse sau făcea curse spre porturi din Serbia. În realitate produsul petrolier era introdus pe teritoriul României şi apoi valorificat.

„În perioada martie - mai 2011, au fost identificate un număr de trei transporturi totalizând 13.015,78 tone motorină (cu o valoare în vamă de aproximativ 21.008.162 lei) care a fost descarcată în zona portului Galaţi, către diferiţi beneficiari fără efectuarea formalităţilor vamale.
O parte din această cantitate (1.216,181 tone) a fost preluată de nava Yakos care avea documente de tranzit către Ruse (Bulgaria)
", spune Felicia Trofin, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.


În momentul de faţă, peste 50 de persoane sunt anchetate de S.R.I. Galaţi, D.I.I.C.O.T. şi IPJ pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Suma cu care a fost prejudiciat statul se ridică la aproape 50 de milioane de lei.


sursa:adevarul.ro


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.