24 Martie :

  
1714: Constantin Brâncoveanu este mazilit | 1973: Pink Floyd lansează albumul Dark Side of the Moon | 1990: A luat ființă Serviciul Român de Informații (SRI)
 


 
Adresa de email

1 + 6 =


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ancheta finalizata in cazul bacalaureatului olimpicilor

Ministrul interimar al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Liviu Marian Pop, a anunţat astăzi, 26 iunie, că MECTS a finalizat ancheta privind modalitatea prin care o serie de absolvenţi de liceu au fost incluşi pe listele candidaţilor eligibili să susţină examenul de bacalaureat în sesiunea specială de la mijlocul lunii mai.
Rezultatele anchetei relevă faptul că în culpă pentru admiterea pe listele speciale a unor elevi care nu au activitate relevantă ca sportivi aparţine în special fostei conduceri a Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport (ANST) care nu a verificat corespunzător datele transmise de federaţiile sportive, aplicând permisiv şi eronat prevederile metodologiei examenului de bacalaureat.

În acest context, ministrul Educaţiei a declarat că, în condiţiile în care actuala legislaţie e deficitară, documentul care va sta la baza organizării şi desfăşurării bacalaureatului de anul viitor vaconţine prevederi specifice privind regimul elevilor care vor putea susţine devansat examenul. Reamintim că respectiva sesiune este destinată participanţilor la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale sportive sau pe discipline.

Referitor la proba de limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale la clasa a VIII-a, desfăşurată luni, 25 iunie, ministrul Liviu Marian Pop a precizat că pentru susţinerea acesteia s-au prezentat 166.830 de elevi. Dintre aceştia, unul singur a fost eliminat pentru ca a încercat să utilizeze telefonul mobil.

Ministrul a mai spus că subiectele s-au încadrat în nivelul mediu de dificultate prevăzut de metodologie şi că evaluarea lucrărilor se va face în conformitate cu baremul iniţial .„Am consultat 90% din inspectorii de limba română din inspectoratele şcolare care au spus că unul dintre subiecte este formulat ambiguu, însă baremul de evaluare nu va fi revizuit pentru că, din punctul de vedere al specialiştilor, este corect. Prin urmare, notarea se va face pe baza acestui barem. Nu putem schimba regulile în timpul jocului, însă estimăm că nu vor fi probleme în privinţa notării. Cu alte cuvinte, admiterea elevilor în clasa a IX-a nu va avea de suferit", a mai spus ministrul interimar al Educaţiei. Acesta a adăugat că subiectele şi baremele de evaluare erau deja finalizate la preluarea mandatului, modificarea lor presupunând declanşarea unei proceduri legale a cărei durată e de 6 luni.

Ministrul Liviu Marian Pop a mai declarat că MECTS va face publică, în luna septembrie, lista unităţilor de învăţământ din care provin cadrele didactice care au elaborat subiectele pentru examenele naţionale din acest an şi că tot atunci vor fi finalizate şi noile programele şcolare. „Aceste programe vor fi concepute de oasemenea manieră încât chestiunile echivoce vor dispărea din cerinţele pe care elevii le vor avea de rezolvat la examene", a concluzionat ministrul interimar al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.


 

Adauga un comentariu pe facebook

 

 

Comentarii (0)


 


 

Modele
ForumBraila.ro: site care prezinta online stiri, informatii si evenimente din viata judetului Braila. Vei gasi adrese utile si date de contact ale firmelor, scolilor, liceelor, gradinitelor si institutiilor publice din Braila, stiri despre prognoza meteo pe urmatoarele zile in judetul nostru, poze, harti si prezentari detaliate despre obiectivele turistice, istorice sau personalitatile Brailei.